Erasmus w Iwaszkiewiczu - podsumowanie

„Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem.” Już Konfucjusz zauważył potęgę zdobywania wiedzy i umiejętności poprzez doświadczenie. Kontakt z obiektem naszych zainteresowań, obserwacja, możliwość przetwarzania informacji na działanie to sposób, który czyni praktyka z każdego ucznia. Takimi „praktykami” stała się grupa uczniów z Technikum w Zespole Szkół im. Jarosława Iwaszkiewicza w Sochaczewie. Przez cztery tygodnie 7 uczniów klas technikum hotelarstwa oraz 9 uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych zdobywało doświadczenie zawodowe na stażach w Grenadzie.
Ta kolejna grupa uczniów Iwaszkiewicza ponownie uczestniczyła w projekcie Erasmus + zorganizowanym przez Szkołę w ramach współpracy z firmą UPEMI. Dzisiaj w szkolnym bistro „Hiszpańskie Smaki” została podsumowana tegoroczna edycja projektu Grasz o Europejski Staż.
Uczestnicy projektu pochwalili się zdobytymi umiejętnościami kulinarnymi i obsługi przed społecznością szkolną i zaproszonymi gośćmi. Bistro zaszczyciły swoja obecnością pani Urszula Opasiak Dyrektor Powiatowego Zespołu Edukacji w Sochaczewie oraz przedstawicielki firmy UPEMI – panie Natalia Kamińska i Joanna Olizarowska. W trakcie oficjalnego spotkania z Dyrekcją Szkoły, Panią Hanną Bonecką oraz Wicedyrektorem, Panią Renatą Skoneczną-Leśniewską, uczestnicy projektu otrzymali certyfikaty, zaświadczające realizację stażu oraz zaświadczenia ukończenia przygotowującego kursu języka hiszpańskiego.
Goście, otoczeni aromatem zupy z soczewicy z chorizzo, rozsmakowani w empanadillas z garbanzos, oczarowani słodkością churros i nutą pomarańczowego ciasta, przenieśli się w klimat słonecznej przyjaznej Andaluzji. Nauczyciele i uczniowie Iwaszkiewicza wyrażają nadzieję, że za rok o tej samej porze będą mieli szansę podsumowywać kolejny wyjazd projektowy. Fotoreportaż

Agnieszka Mućka

11-10-2018 11-10-2018
11-10-2018 11-10-2018

Erasmus+

Do obejrzenia jeszcze ciepła prezentacja podsumowującą Erasmusa erasmus

Opracowała: Agnieszka Mućka

Zawodowcy na start

Od marca br. pełną parą ruszył w naszej szkole projekt unijny „Zawodowcy na start”. Przez miesiąc zrealizowaliśmy już wiele zaplanowanych w projekcie zadań, w tym: warsztaty „Budowanie i zarządzanie zespołem, praca zespołowa”, ”Zarządzanie czasem i odporność na stres”, „Inteligencja emocjonalna w praktyce”, oraz , kurs baristyczny, kurs barmański, kurs obsługi kasy fiskalnej, kurs „Księgowość malej firmy”, kurs „Zastosowanie Excela w finansach małej firmy”, kurs grafiki komputerowej, szkolenie w ramach „Akademii Dietetyka i Akademii Zdrowej Żywności” w Warszawie w SGGW. W trakcie realizacji jest kurs sommelierski i zajęcia z języka angielskiego w biznesie. Przedstawiamy fotoreportaż z realizacji poszczególnych zadań, które są już za nami: Kurs barmański, kurs baristyczny, sommelierski i Akademia Zdrowej Żywnosci, kurs grafiki komputerowej, zastosowań excela, księgowość małej firmy, obsługa kasy fiskalnej

Zawodowcy na start

Publikujemy harmonogram warsztatów z tematyki:
1. Warsztaty "Budowanie i zarządzanie zespołem, praca zespołowa"
2. Warsztaty "Zarządzanie czasem i odporność na stres"
3. Warsztaty "Inteligencja emocjonalna w praktyce, komunikacja i praca w grupie"
Harmonogram warsztatów do projektu "ZAWODOWCY NA START"

Zawodowcy na start

W roku szkolnym 2017/18 w Zespole Szkól im. Jarosława Iwaszkiewicza w Sochaczewie realizowany jest projekt "Zawodowcy na start"
Regulamin rekrutacji
Lista uczniów zakwalifikowanych do projektu "ZAWODOWCY NA START"

LISTA UCZNIÓW ZAKWALIFIKOWANYCH DO ZADAŃ PROJEKTU

  1. Staż zawodowy
  2. Kurs programu Płatnik
  3. Kurs księgowość małej firmy
  4. Kurs zastosowanie Excela w finansach małej firmy
  5. Kurs obsługa kasy fiskalnej
  6. Zwiedzanie firmy Wedel SA
  7. Kurs nowoczesne usługi dla biznesu
  8. Wizyta na giełdzie papierów wartościowych
  9. Zajęcia z języka angielskiego zawodowego grupa hotelarsko-gastronomiczna
  10. Zajęcia z języka angielskiego zawodowego grupa biznesowa
  11. Warsztaty biznesowe Zarządzanie czasem i odporność na stres
  12. Warsztaty biznesowe Budowanie i zarządzanie zespołem, praca zespołowa
  13. Warsztaty biznesowe Inteligencja emocjonalna w praktyce, komunikatywność i praca w grupie
  14. Warsztaty biznesowe Postaw na talenty, kreatywność i innowacyjność
  15. Warsztaty Savoir-vivre w biznesie, hotelarstwie i gastronomii
  16. Kurs baristyczny
  17. Kurs sommelierski
  18. Kurs Animacja czasu wolnego
  19. Kurs rezydenta
  20. Kurs barmański
  21. Serwisy kelnerskie
  22. Kurs filmowania
  23. Kurs grafiki komputerowej/Adobe Photoshop lub pakiet Adobe
  24. Blender 3d – grafika komputerowa, technika 3D
  25. Kurs DTP i prepress
  26. Warsztaty Ryby i owoce morza, nowoczesne metody obróbki
  27. KURS Bezpieczna żywność
  28. Warsztaty Akademia zdrowej żywności
  29. Warsztaty Akademia Dietetyka
  30. Warsztaty Negocjacje z klientami w gastronomii, psychologia sprzedaży w gastronomii

Poprzednie projekty